-->

2013. jún. 26.

Harmadik Fejezet - III. rész

Portia akkorát sóhajt, hogy még a tapsviharon keresztül is hallom. Előrefordítja az arcát, de továbbra is a vállamon nyugtatja a fejét. Velem együtt nézi, ahogy Cinna előresétál, és fellépked a színpadra. Pár srác hátulról fütyül meg tapsol, gondolom a haverjai.
- Gondolhattam volna, hogy ő lesz – mondja egyszer csak Portia. A hangja nyomott és csalódott, én pedig attól tartok, hogy egész délután ilyen lesz, míg vásárolni fogunk.
- Előbb-utóbb úgyis felfedeznek – kocogtatom meg a feje búbját. - Ne légy szomorú.
Nem válaszol, csak ismét sóhajt egyet. Tudom, hogy hiába töröm magam, így hát inkább ismét Cinnára nézek. Kalóz mellett ácsorog, és az egyre halkuló közönséget pásztázza. Aztán kezet fog az igazgatóval, aki rögtön magához is ragadja a szót.
- Nagyszerű! - rikácsolja. - Íme egyetemünk legjobban teljesítő stílustanácsadója!
Ismét megtapsolják, mire elmosolyodik, és a földre szegezi a tekintetét. Úgy látom, nem nagyon szereti, ha ajnározzák. Lichie ezt észre se veszi, és következő lépésként már meg is kérdezi tőle, hogy szeretne-e mondani valamit.
- Csak annyit – veszi át a mikrofont Cinna -, hogy... köszönöm a lehetőséget.
- Igazán megérdemled – kéri vissza a szót az igazgató. Háton veregeti Cinnát, én pedig az ajkamba harapok, nehogy elnevessem magam. Szegény srác... Látszik rajta, hogy részéről elég volt ennyi szereplés. - Nos Cinna, szeretnél választani magad mellé társat?
A fiú összevonja a szemöldökeit, majd egyenesen a tömeg közepébe bámul. Úgy néz ki, gondolkodik.
- Lehet, hogy téged választ – súgom Portiának. - Elvégre a tématársa vagy, vagy mi.
- Kizárt – húz elő a táskájából egy csomag rágót. O-ó, ez nem jó jel. Portia akkor szokott rágózni, mikor maga alatt van. Muszáj lesz formába hoznom valamivel délutánra, ha nem akarok egy zombival shoppingolni. - Sokkal jobbak is vannak, mint én. És tématársnak pedig beosztottak mellé, nem ő választott.
Már nyitnám a számat, hogy válaszoljak valamit, de inkább meggondolom magam, és elfogadom a rágót, amit a barátnőm nyújt felém. Teljes egyetértésben rágózunk egymás mellett, és követjük szemmel az eseményeket. Lichie türelmetlenkedve várja Cinna válaszát, aki végül megrázza a fejét.
- Még nem tudom. Kaphatnék egy kis időt? - néz az igazgatóra.
- Nooos... Lássuk csak. Igen. Vasárnapig, de legkésőbb hétfőn reggel, az első óra előtt kérem a döntést – jelenti ki határozottan, és hozzá még bólint is egy hatalmasat.
Miután Cinna elhagyja a színpadot és leül valahol hátul, az igazgató átadja a szót Kalóznak, aki ismerteti velünk a jövőhét menetét. Hétfőn a bál előkészületei, kedden Viadal Bál, szerdán könnyített nap, csütörtökön és pénteken normális tanítás, aztán itt a hétvége, és vele együtt az Aratás is. Kalóz arról kezd beszélni, hogy mi lesz Cinna dolga.
- Saját magad választhatod ki a körzetet, amit stílustanácsadóként szeretnél segíteni, valamint arról is te döntesz, hogy a fiú, vagy lány kiválasztott stylistja leszel-e. Ennek értelmében kell elkészítened először is az első napon tartandó felvonulásra a ruhát. A tervezésben és az összeállításban magadra vagy utalva, vagy magatokra vagytok utalva, ha választasz társat, de természetesen a költségeket az egyetem állja. - Kalóz úgy darálja a szöveget, mintha olvasná, ami kicsit meglepő tőle, hiszen általában mindig szörnyen izgatott, mikor a Viadalról van szó. Azt hiszem, ő az öldöklés legnagyobb rajongója. - Minden érthető? Remek. Akkor további jó hétvégét.
Kinyomja a mikrofont, megtapsoljuk, és mindenki elindul a dolgára. Portiával egyszerre állunk fel. Pontosan egyszerre ahhoz, hogy Cassy majdnem fellökjön minket a nagy igyekezetben. Hátrafelé tart, és olyan sebességgel rohan, ahogy csak tud – vagyis amennyire szűk ruhája, és hatalmas cipője engedi.
- Szegény srác – húzza oldalra a száját a barátnőm.
- Cinnára gondolsz? - kérdezem, miközben kifelé manőverezünk a széksorok között.
- Aha...
- Miért lenne szegény? Elvégre elég nagy mázlista, nem? - Lopva a hátam mögé nézek, hátha megpillantom. Sikerül elcsípnem a tekintetét egy másodpercre, de aztán a körülötte nyüzsgő színes ruhák eltakarják előlem.
- De, persze, hogy az... Csak tudod. Hirtelen mindenki a legjobb barátja akar majd lenni.
- Ez igaz – vigyorodom el. Eszembe jut Cassy, aki szintén divatot tanul. Az biztos, hogy ő mindent megtesz majd azért a Viadalért.
Úgy döntünk, hogy itt eszünk az egyetemen, és majd csak aztán indulunk vásárolni. A szökőkútnál különválunk, ahogy szoktunk, és beállunk a saját sorunkba. Elég sokan vannak most idekint annak ellenére, hogy sötét felhők borítják az eget. Lehet, hogy esni fog.
- Halihó – áll meg egyszer csak mellettem valaki. Legnagyobb meglepetésemre Cinna az. Elképzelni sem tudom, hogy hogyan szabadult ki a nagyteremből.
- Nahát, Mr. Híresség! - szaladnak a magasba a szemöldökeim. - Hogy szöktél meg?
Elmosolyodik, és felsóhajt. - Azt hiszem, gyors vagyok.
- És láthatatlan is – teszem hozzá. - De amúgy gratulálok.

3 megjegyzés:

  1. Ügyes :D Fejlődik a stílusod, és most végre van energiám kommentet írni. :D Nagyon érdekel, és tetszik amit írsz.
    puszi, Abby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Azt hiszem, ez az első kommentem tőled, és köszönöm szépen! :3 Örülök, hogy tetszik a sztori. <3

      Törlés
  2. Nagyon tetszik! Egyre jobb lesz!!!! :)

    VálaszTörlés